Meghívó

Kedves Kollegák!

A Magyar Viselkedés-, Kognitív- és Sématerápiás Egyesület 2018. évi Kongresszusának fő témája a „Lelki krízisek a pszichoterápiában és azon kívül”. Választott témánknak megfelelően igyekszünk tágabb értelemben bemutatni a közösségi, társadalmi kríziseket, fókuszálunk a különböző mentális zavarokhoz társuló krízisekre (traumák, PTSD, borderline krízisek, szuicid krízisek), valamint külön hangsúlyt helyezünk a pszichoterápiás helyzetekben adódó krízisekre (krízisek a kognitív-, viselkedés- és sématerápiában). Meghívott előadóink segítségével megpróbálunk válaszokat keresni a felmerülő kritikus helyzetek megoldására. 

Kongresszusunkon hangsúlyt szeretnénk helyezni továbbá a technikai újításoknak köszönhetően az online terápiás lehetőségek bemutatására, különös tekintettel a krízis-kezelésre, valamint kiemelten foglalkozunk a szomatikus orvoslás során felmerülő kritikus helyzetek (kiégés, súlyos testi betegség) kognitív és viselkedésterápiás szemléletű kezelési lehetőségeivel is.

Kongresszusunkat elsősorban pszichiátereknek, pszichológusoknak, pszichoterapeutáknak, háziorvosoknak, valamint a szomatikus orvoslás területéről a pszichoterápiás  szemlélet iránt érdeklődő kollégáknak ajánljuk.

dr. Simon Lajos a VIKOTE elnöke 
és a kongresszus Szervező Bizottsága