Köszöntő

Kedves Kollegák!

Megható öröm számunkra, hogy a Szülészeti, Perinatológiai és Aneszteziológiai Társaság 2016-ban már a XIX. kongresszusát szervezi, hazánk egyik legszebb egyetemi városában, Pécsett.

Mint tudományos társaság törekszünk olyan témákat megbeszélni a kongresszusok alkalmával, amelyek mindhárom szakma érdeklődését felkeltik, és a mindennapi munkánkat segíthetik.

Az idei kongresszus egyik fő témája ismételten a szepszis, annak megelőzési stratégiái, ennek keretében mind a laboratóriumi, mind a tenyésztési eredmények helyes értékelései állnak. A második kérdéskört a perinatológiai ellátás nehézségei képezik a szülőszobán, a műtőben, és ezek jogi vonatkozásai is előtérbe kerülnek. A császármetszés aktuális kérdései nemcsak a szakma, hanem a laikus közvélemény érdeklődésére is számot tartanak, ezért ez szinte mindig az egyik vezető témánk kongresszusainkon. A meghívott előadók mellett nagy szeretettel várjuk kollegáink jelentkezését a szabad előadások szekcióban. A SZPAT Kongresszus mindig jó alkalom a fiatal, tudományos érdeklődésű kollegák számára a szereplésre.

A választott helyszín nem először ad otthont a kongresszusunknak. Pécs ma a szakmánk egyik legmagasabb szintű képviselője, emellett híres vendégszeretetéről.

Reméljük mind a tudományos, mind a társasági programok lehetőséget teremtenek a beszélgetésre és kikapcsolódásra.


Mindenkit szeretettel várunk,


Dr. Hupuczi Petronella
egyetemi docens
a SZPAT főtitkára