Beköszöntő

Kedves Kollégák!

1994. február 10-én a Baross utcai Szülészeti Esték 11. összejövetelének témájául a szülészeti nőgyógyászati anesztézia aktuális kérdéseinek megvitatását tűzték ki. Abban az időben elsősorban a szülési fájdalomcsillapítás oktatása és széles körű elterjesztése volt a megvalósítandó cél. Ezen az estén azonban több is történt: a jelenlévő szakemberek- szülészek, neonatológusok és aneszteziológusok-  összefogásával megalakult a Szülészeti Perinatológiai és Aneszteziológiai Társaság. Elmondhatjuk tehát, hogy a társaságunk immár 25 éves múltra tekinthet vissza. Az első időkben nemcsak kongresszusokat szerveztünk, hanem éveken át továbbképzéseket is, melyeken a résztvevők a szülőszobai fájdalomcsillapítás módjait tanulhatták, gyakorolhatták.

Ma a megemlékezésen túl feladatunknak tekintjük a korszerű szülőszobai, szülészeti műtéti ellátás eredményeinek bemutatását. Fontos, hogy a három szakma - szülészet, neonatológia és aneszteziológia -   összefogásával minél jobban meg tudjunk felelni a mai társadalmi kihívásoknak, a demográfiai változásoknak, a családbarát szülészet magas színvonalú szakmai megvalósítása feladatának. 

Mostani, jubileumi kongresszusunkat 2019. március 29-30-án rendezzük, Herceghalmon. 

Szeretettel várunk minden érdeklődő szülész, aneszteziológus és neonatológus kollégát és természetesen a velünk együttműködő védőnőket, szakdolgozókat is a színhelyet biztosító szép dunántúli helység kikapcsolódást is kínáló szállodájába 2019. márciusában. Kívánjuk, hogy hasznos, tanulságos és kellemes legyen minden résztvevő számára a SZPAT XX.  kongresszusa.


A SZPAT vezetősége nevében:


Dr. Zimányi Márta
a társaság elnöke