Köszöntő

Kedves Kollégák!

A Magyar STI Társaság elnöksége úgy gondolja, hogy az STI/STD területét érintő továbbképzés fenntartása rendkívül fontos. A COVID 19 járvány alakulását figyelve hoztuk meg a döntést az online továbbképzés megtartására. Természetesen hiszünk a személyes találkozás erejében, azonban mindannyiunk egészségének megőrzése és biztonsága mindenek felett álló szempont. Mindezeket figyelembe véve a Magyar STI Társaság ebben az évben online formában szervezi meg a XIV.Venerológiai Továbbképző tanfolyamát, amely esemény szakmai programja a Convention Budapest Kft. honlapján azon belül ConventiOnLine weboldalán a következő elérhetőségen található meg: www.convention.hu

Az online továbbképzésen a tanulságos esetismertetések, tematikus összefoglalók, diagnosztikai aktualitások és terápiás újdonságok mellett modern kutatási eredmények, hazai és nemzetközi STI trendek részletei színesítik a programot. A drámai módon növekvő betegszám miatt kiemelten fontosak a nemi betegségekkel kapcsolatos járványügyi, klinikai és laboratóriumi diagnosztikus, terápiás, valamint prevenciós információk. Bár a rizikócsoportok létezéséhez kétség sem fér, de nincsenek „védett” korosztályok, „védett” populációk. A vertikális és horizontális terjedés, valamint a kiapadhatatlan emberi fantázia igen változatos STI-átviteli utakat kínál, melyekre az előadások is számos példát említenek.

Reméljük, hogy az online továbbképzésen az évek óta rendszeres résztvevők mellett új, érdeklődő kollégákat is üdvözölhetünk. Bízunk benne, hogy egy sikeres online kurzussal tovább növelhetjük az érdeklődök táborát, akik jövőre is kíváncsiak lesznek ránk.

Szívből reméljük, hogy 2021-ben hagyományos keretek között méltón ünnepelhetjük meg a jubileumi évfordulót, amit most elhalasztani kényszerültünk.

Találkozunk az online térben 2020.november 13-14-én.
Dr. Várkonyi Viktória
a Magyar STI Társaság elnöke

Dr. Balla Eszter
a Magyar STI Társaság főtitkára