Köszöntő

Tisztelt Kollégák!

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Pécsi Kardiológiai Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszus, amely egyben az MKT Prevenciós és Rehabilitációs Munkacsoport és a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság kongresszusa. 
Minden évben igyekszünk minél érdekesebb programot összeállítani. Ezúttal a teljes kardiológiát lefedő, közös kongresszussal jelentkezünk a PTE KK Szívgyógyászati Klinikával.

Tapasztaljuk a klinikai gyakorlatunk során, hogy annak ellenére, hogy sok mindent tudunk a kardiovaszkuláris rizikófaktorokról, mégis oly nehéz a rendezésükben előrelépnünk. Sokat szeretnénk foglalkozni az okokkal, hogy miért olyan nehéz leküzdeni az obezitást, hogyan kellene a fizikai aktivitást növelnünk, hogyan tudnánk jobban kommunikálni betegeinkkel, hogyan támogassuk a dohányzás leszokást. Sok még a teendőnk hazánk statisztikai mutatóit látva, hiszen Magyarország az EU tagországaihoz képest a kardiovaszkuláris morbiditás és mortalitás terén lényegi elmaradást mutat. 

Mindig megdöbbentő, ha fiatal sportolók hirtelen haláláról hallunk, ezért újra jelentkezünk sportkardiológiai témákkal is.

Dietetikusok, gyógytornászok, pszichológusok, ápolók számára külön szekciót is tervezünk, ahol megoszthatják tapasztalataikat. 

Izgalmas, sokszínű, magas színvonalú tudományos kongresszussal készülünk idén is, melyre sok szeretettel várjuk Önöket! Reméljük, hogy a tudományos programok mellett sikerül kellemes baráti beszélgetésekre is sort keríteni, melyhez első nap a Fogadáson, második nap a Gálavacsorán biztosítunk méltó helyszínt! 

A kongresszus helyszíne újra a Kodály Központ lesz. A kongresszus időpontja: 2018.09.27-29.


Dr. Páder Katalin 
az MKRT elnöke
Dr. Szabados Eszter 
az MKT Prevenciós és 
Rehabilitációs Munkacsoport alelnöke
Dr. Vértes András
az MKT Prevenciós és
Rehabilitációs Munkacsoport elnökeTisztelt Kollégák!

Tisztelettel köszöntjük az VII. Pécsi Kardiológiai Napok résztvevőit!

A PTE KK Szívgyógyászati Klinika kardiológiai, hemodinamikai, szívsebészeti, valamint pacemaker/elektrofiziológiai munkacsoportjai ebben az évben immár hetedik alkalommal rendezik meg regionális kongresszusukat Pécsett, a Kodály Központban 2018. szeptember 27-29. között. A regionális kongresszusunk jelenleg az MKT égisze alatt, az országos Pécsi Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszushoz kapcsolódóan kerül megrendezésre.

Számos aktuális fő témát tervezünk bemutatni és megtárgyalni, amely vélhetőleg a gyakorló klinikusok körében kiemelt jelentőséggel bír. Ezen túlmenően ismertetjük a legújabb irányelveket, valamint az Európai Kardiológus Kongresszuson elhangzott újdonságokat. 
Idén is helyt adunk a szakdolgozói fórumoknak, továbbá háziorvosok által felvetett problémákat külön szekció formájában igyekszünk megválaszolni. 

A kongresszus a háziorvos, belgyógyász, kardiológus és szívsebész szakorvos kollégák, valamint asszisztensek számára továbbképzési és pontszerzési lehetőséget biztosít. 

Reméljük, hogy kellemes emlékekkel, új szakmai ismeretekkel gazdagíthatjuk az VII. Pécsi Kardiológiai Napok résztvevőit.

A szervezőbizottság nevében tisztelettel várunk minden érdeklődőt rendezvényünkre!


Prof. Dr. Cziráki Attila
intézetvezető
PTE KK Szívgyógyászati KlinikaFontosabb dátumok

Első - második értesítő kiküldésének határideje2018. április 10.
Absztrakt beküldési határidő2018. augusztus 1.
Kedvezményes részvételi díj fizetésének és szállásfoglalásnak határideje2018. július 1.
Pécsi Kardiológiai Kongresszus2018. szeptember 27-29.