Köszöntő

Kedves Kolléganők, Kollégák, Tisztelt Barátaink!

Nagy örömünkre szolgál, hogy meginvitálhatunk Benneteket a Magyar Urológus Társaság XXIX.Kongresszusára, melyet 2024. október 3-a és 5-e között rendezünk meg  Pécsett a Kodály Központban.

Az urológia hazánkban is erőteljes fejlődést mutat mint világszerte, az immunoterápián át a műtéti kezelésekig szinte minden területet érintve. Örvendetes módon „szárba szökkent” hazánkban is a robotsebészet, hogy csak a legnépszerűbbet említsük, de számos területen mutat fejlődést a szakma hazai repertoárja, melyet előadásainkban, posztereinkben szeretnénk felvonultatni. Anyagi gondjainkon túllendülve remélhetőleg idén már szép számban emelik rendezvényünk fényét nemzetközi vendégeink Európából és a tengeren túlról, ismét megrendezzük az ESU kurzust is .  

Kongresszusunk fő témájául idén a BPH/LUTS betegséget választottuk, azt a világszerte növekvő gondot jelentő urológiai kondíciót, mely tömegében a legtöbb szenvedést okozza a férfi társadalomnak. Fiataljaink kívánságával összhangban az idei ESU kurzus az andrológia tárgyköréről fog szólni.

A helyszín kiválasztása magában hordozza az oldott, baráti hangulatot, melyet a város és a megye megtestesít. Remélem sikerül ízelítőt adnunk társasági rendezvényeinken Baranya-megye és Pécs város  etnikai, kulturális sokszínűségéből, ízeiből, dalaiból.


Meggyőződésünk, hogy a rendezvény kiemelkedő szakmai csemegét fog jelenteni az urológus rezidensek, szakorvosok, az urológia iránt érdeklődő társszakmák képviselői számára. Mindenkit szeretettel várunk a legmediterránabb magyar városba.

Dr. Szántó Árpád
elnök
Magyar Urológusok Társasága
Dr. Nyirády Péter
főtitkár
Magyar Urológusok Társasága