Köszöntő

Tisztelt Kollégák, Kedves Baráraink!

A tavalyi immáron hagyományos keretek között Siófokon, nagyon sokak által megelégedéssel, megtartott kongresszusunkat követően idén Budapesten tervezzük megrendezni a Magyar Urológus Társaság XXVIII. kongresszusát.

Tavaly a kongresszus fő témája a prosztatarák volt. Idén hasonló keretek között a húgyhólyagrákkal kapcsolatos, mindannyiunkat leginkább érintő kérdésekkel, feladatokkal és új kezelési lehetőségekkel szeretnénk bővebben foglalkozni.

A program részben hasonló, részben más. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan számítunk a hazai urológiai műhelyek vezetői felkért előadásaira, de a tavalyi minta szerint szeretnénk a témákat több oldalról megvilágítani és egyes kezelésekkel kapcsolatban érveket vagy éppen ellenérveket felsorakoztatni. Idén is lehetőség lesz bejelentett előadásokra mind a klinikum, mind a kutatás területén és nagyon számítunk a mindig nagy érdeklődésre számot tartó szakdolgozói szekcióra. Sokszor a legtöbb vitát a poszterek bemutatása és megvitatása generálja, komoly érdeklődés övezi a szimpóziumokat is. Várunk minél több érdekes poszter bejelentésére. Idén is lesz ESU kurzus, melynek témája a rezidensek igénye alapján, a gyermekurológia lesz.

A rendezvény az előző éveknek megfelelően ismét magas akkreditációs pontokkal gazdagítja a regisztráltakat. Bízunk benne, hogy a 2023-as MUT kongresszus október 12-14. között még a tavalyinál is nagyobb érdeklődéssel kerülhet megrendezésre! A helyszín idén sem ismeretlen, az Aquaworld Resort Budapest lesz.

Nagyon számítunk az urológia és határterületein dolgozó minden kolléga, gyógyszer- és műszergyártó, hazai, illetve világcégek részvételére és támogatására.

Szeretettel várunk minden régi és remélhetőleg minél több fiatal kollégát Budapestre! Bízunk benne, hogy minél több fiatal átéli azt az érzést, hogy mit jelent együtt lenni a nemzeti kongresszuson és a jövőben is vissza fog vágyni a MUT kongresszusaira.

Dr. Szántó Árpád
elnök
Magyar Urológusok Társasága
Dr. Nyirády Péter
főtitkár
Magyar Urológusok Társasága