Köszöntő

Tisztelt Kollégák, Kedves Baráraink!

Az elmúlt években a pandémiának köszönhetően nagyon bizonytalan volt az éves kongresszusunk megszervezése. A pandémia alatt átalakult az életünk, a gyors változásokhoz alkalmazkodnunk kellett. Éppen ezért volt mindannyiunk számára felemelő a tavalyi debreceni kongresszus, ahol végre együtt lehettünk és átélhettük a korábbi kongresszusok adta élményeket. Ezúton mondunk köszönetet a kongresszus során leköszönt Flaskó elnök és Riesz főtitkár úrnak, akik egy nagyon nehéz, de ennek ellenére a MUT életében értékes és tartalmas 3 évet tudhatnak magukénak.

Most úgy érezzük, hogy kicsit könnyebb helyzetben vagyunk, mert biztatóbb a környezet és közösen készülhetünk a Magyar Urológus Társaság XXVII. kongresszusára.

A tavalyi év megmutatta, hogy a szakmánk szeretete, kollégáink igénye egymás véleményére, szakterületünkön dolgozó gyógyszer- és műszergyártó, hazai, illetve világcégek elkötelezettsége és nagyvonalú támogatása minden akadályon átsegít. A nagysikerű 2022-es kongresszus után 2022-ben szeretnénk a nemzeti kongresszusok régi fényét visszahozni. Bátrabban hívunk már ismert és még nálunk nem járt külföldi vendégeket, akik jelenlétükkel növelik a kongresszus színvonalát és fiataljainknak kitekintést mutatnak az urológia határon túli jelenére.

Bízunk benne, hogy a 2022-es MUT kongresszus október 6-8. között személyes részvétellel és még a tavalyinál is nagyobb érdeklődéssel kerülhet megrendezésre! A helyszín nem ismeretlen Hotel Azúr Siófok. A helyszín lehetőséget biztosít Balaton parti sétára, környékbeli kirándulásra, a hotel nyújtotta wellnessre és legfőbbképpen a kongresszus látogatására.

A program részben hasonló, részben más. Az előző évek gyakorlatához hasonlóan számítunk a hazai urológiai műhelyek vezetői felkért előadásaira, de szeretnénk a témákat több oldalról megvilágítani és egyes kezelésekkel kapcsolatban érveket vagy éppen ellenérveket felsorakoztatni. Idén is lehetőség lesz bejelentett előadásokra mind a klinikum, mind a kutatás területén és nagyon számítunk a mindig nagy érdeklődésre számot tartó szakdolgozói szekcióra. Sokszor a legtöbb vitát a poszterek bemutatása és megvitatása generálja, komoly érdeklődés övezi a szimpóziumokat is. Várunk minél több érdekes poszter bejelentésére. A korábban kongresszusunkhoz tartozó ESU kurzust is fel szeretnénk eleveníteni. A prosztatarák lesz terítéken, amit már régen hallottunk az ESU előadóitól.

A rendezvény az előző éveknek megfelelően ismét magas akkreditációs pontokkal gazdagítja a regisztráltak. Szeretettel várunk minden régi és remélhetőleg minél több fiatal kollégát Siófokra! Bízunk bene, hogy minél több fiatal átéli azt az érzést, hogy mit jelent együtt lenni a nemzeti kongresszuson és a jövőben is vissza fog vágyni a MUT kongresszusaira.

Dr. Szántó Árpád
elnök
Magyar Urológusok Társasága
Dr. Nyirády Péter
főtitkár
Magyar Urológusok Társasága