Köszöntő

Kedves Kollégák! 

A Magyar Szexuális Medicina Táraság 2023-ban Pilling elnök úr áldásos szervezőmunkájának köszönhetően érdekes és izgalmas kongresszussal büszkélkedhetett. Ezen a rendezvényen a közgyűlés a Társaság elnöki tisztjével személyemet, Dr. Benyó Mátyás andrológust tisztelte meg.

Az idei kongresszus célja, hogy az új vezetőség által kijelölt célok megvalósításához közelebb vigye a Társaságot. Ezek között szerepel a hazai és nemzetközi kapcsolatok fejlesztése, valamint a szexuális edukáció aktuális hazai szintjének és minőségének javítása.

A kongresszus előzetes programja ennek megvalósítását támogatja. Igen neves hazai előadók erősítették meg előadói szándékukat. Pszichológia és pszichiátria témakörben: Dr. Erős Erika, Dr. F. Lassú Zsuzsanna, Dr. Hevesi Krisztina és Dr. Pilling János; urológiai témakörben Prof. Dr. Bajory Zoltán, Dr. Fekete Ferenc, Dr. Flaskó Tibor, Dr. Murányi Mihály és Prof. Dr. Nyirády Péter; andrológiai témakörben Dr. Kopa Zsolt és Dr. Takács Tamás; nőgyógyászat témakörben Dr. Gyovai Gabriella, Dr. Krasznai Zoárd és Dr. Molnár Zsuzsanna; asszisztált reprodukció témakörében Dr. Sipos Miklós. Nem csak a szakma vezető képviselői, de fiatal kollégák, szakdolgozók is csatlakoztak a kongresszus előadói köréhez, melyhez további előadókat, kutatási eredményeket és érdekes problémafelvetéseket is szeretettel várunk!

Külföldi előadók között köszönthetjük az Európai Urológus Társaság Járóbeteg Szekciójának vezetőségi tagjait is: Dr. Fotios Dimitriaidis és Dr. Athanasios Zachariou Görögországból, Dr. Stephan Haensel Hollandiából, Dr. Alekzander Kheleia Grúziából jelezte előadói szándékát. Ezen kívül még várunk előadást az Európai Szexuális Medicina Társaságtól is. 

A szexuális edukációval kapcsolatban végzős középiskolások, iskolapszichológus és a szakma neves képviselői részvételével kerekasztal beszélgetés is lesz.

A tervezett közgyűlésre is minél több tagtársunkat várjuk a rendezvény során.

Láttható tehát, hogy a korábbi hagyományoknak megfelelően most is igazi interdiszciplináris tudományos programot állítottunk össze, melyre a korábban említett előadói gárda a garancia. A rendezvény lebonyolításában ismét a Convention Budapest Kft a partnerünk.

A Magyar Szexuális Medicina Társaság vezetősége nevében ezúttal is szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, tagtársunkat, kollégánkat.


Dr. Benyó Mátyás
a Magyar Szexuális Medicina Társaság elnöke