Köszöntő

Kedves Kollégák!

Bízva a járványügyi helyzet javulásában és bízva a társadalom oltáspárti magatartásában az MST 65. Kongresszusának szervezési munkáit ismét elindítjuk, a tervezett időtartam 2021. augusztus 26. és 28. közé fog esni. Ebben kompromisszumot kellett találni a jósolt veszélyhelyzet megszűnése, a zsúfolt rendezvénynaptár és a kellemes időjárás közt. Talán közvetlenül az őszi újrakezdés előtt jól fog esni egy kis szellemi felfrissülés is, nem beszélve a társasági programok nyújtotta élményekről.

 
Korábbi elképzelésünket követve továbbra is az ellátás minőségének javítása és ellenőrzése, standardizált módszerek alkalmazása valamint a technológiai fejlődés követése szabja meg a tematika fő irányát. Mivel számos értékes és érdekes téma jelent meg a korábbi programunkban a tematikát nem változtattuk meg, de az MST Szekcióinak vezetőségét is bevonva annak aktualizálása, kiegészítése fog történni. Ezzel egybevágóan, a Szekció vezetőségek döntése alapján, a Nagygyűlés egyben a Szekciók összevont konferenciáiként fog megjelenni.

Kérek mindenkit, hogy a korábbi kezdeményezőkészséget megőrizve nyújtsa be ismét a tervezett prezentációjának összefoglalóját, akár megtartva az eredetit, de azt módosítva, akár esetleg teljesen új témát elemezve segítse minél nívósabb programtervezetünk összeállítását.

Természetesen a fiatal generáció támogatása iránti elkötelezettségünk sem változott, a nekik szánt dedikált szekciót és jutalmakat is fenntartjuk, kérem ebbe is minél többen regisztráljanak.

A társaság vezetőségének döntése a meghívott külföldi díszvendégek előadók személyében továbbra is kötelez minket, de megértve az igen heterogén nemzetközi helyzetet és utazási lehetőségeket, nekik az elektronikus jelenlétet is felajánljuk, mellyel biztosabban garantálható a részvétel.

Remélem, hogy a korlátozások alatt felgyülemlett energia és tettvágy legalább a korábbihoz hasonló részvételi szándékot eredményez, hiszen a személyes eszmecserék és a kötetlen hangulatú társasági események ezzel lesznek tökéletesek, amihez igyekszünk a legjobb hátteret biztosítani.

Sok szeretettel várunk mindenkit a mediterrán hangulatok városába!


Prof. Vereczkei András
a kongresszus elnöke