Beköszöntő

Kedves Kolléganők, Kollégák!


Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Reumatológusok Egyesülete Gyermekreumatológia Szekció Kongresszusának rendezési jogát 2016-ben a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikája nyerte el. A korábbi rendezvények igen magas színvonala miatt, a több évtizedes múltra visszatekintő, évente megtartott kongresszus megszervezése nagy kihívás és egyben elismerés számunkra.

A hagyományoknak megfelelően az idei budapesti kongresszuson is egy szekcióban, jól követhető formában igyekszünk bemutatni a legutóbbi találkozó óta eltelt esztendő szakmai újdonságait, felkért referátumok, kapcsolódó előadások formájában.
A gyermekreumatológiához tartozó betegségek döntő többsége multidiszciplináris gondozást, kezelést igényel, ezért hiszünk benne, hogy a Kongresszus a szekció tagokon kívül is jelentős érdeklődésre tarthat számot. Bízunk benne, hogy sikerül nagyobb figyelmet irányítani a Kongresszus felé és kihasználhatjuk a minden évben megtartott kíváló összefoglaló refertátumokban és esetismertetésekben rejlő továbbképzés lehetőségét. 

Az elkövetkező években szeretnénk bővíteni a résztvevők számát, ezért a szervezés terén már idén is professzionális segítséget kértünk a Convention Kft-től, illetve kiszélesítettük a regisztrációs lehetőségeket.

Az MRE Gyermekreumatológia Szekció tagjainak továbbra is ingyenes a rendezvény. Továbbképzési szándékkal a részvétel lehetőségét megnyitottuk az érdeklődő kollégák számára is, méltányos regisztrációs díj ellenében. Rezidensek és szakorvos jelöltek számára a részvétel szintén ingyenes. 

Őszintén reméljük, hogy a Novotel Centrum Hotel és a kapcsolódó társasági programok méltó keretet biztosítanak e nagy múltú rendezvényhez és a szakmai gyarapodás mellett, résztvevőink maradandó élményekkel gazdagodnak.Minden érdeklődőt nagy szeretettel várunk Budapestre!


Dr. Constantin Tamás
Semmelweis Egyetem, II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika
az MRE Gyermekreumatológia Szekció elnöke