Köszöntő

Tisztelt Tagtársak!

A szerencse nem szegődött az osteológiai kongresszus résztvevői és szervezői mellé! Immáron 4. alkalommal törölnünk kell a kongresszust a COVID pandémia miatt. Sajnos, a kongresszus kezdése előtt egy nappal érkezett csak – előzetes figyelmeztetés vagy értesítés nélkül – az a miniszteri utasítás, amely megtiltja orvosi konferenciák rendezését. Ez a kongresszus szervezőit és gondolom a résztvevőket is, váratlanul érte, mivel az országban jelenleg nincsenek a tavalyihoz hasonló korlátozások. Tekintettel az egy nappal később kezdődő kongresszusra, próbáltunk engedményt kérni a Minisztériumtól, de sajnos ezt nem kaptuk meg. Így az utolsó pillanatban a személyes jelenléttel történő kongresszust törölni vagyunk kénytelenek. 

A kongresszust változatlan szakmai programmal és időpontokkal, december 9-én, 10-én és 11-én tartjuk meg online formában. Kérem, hogy minden előadó így készüljön és a tagtársakat is kérem, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az online konferencián, amely szakmai szempontból biztos vagyok abban, hogy magas színvonalú lesz. A személyes beszélgetéseket, a társasági programokat továbbra is hiányolnunk kell! 

Az idei kongresszus egyik legfontosabb eseménye a Vezetőségválasztó Közgyűlés lett volna, egész pontosan lesz. A Közgyűlés első meghirdetésben megtörtént, második meghirdetésben pedig online fogjuk megtartani. A szavazást, amely tovább már nem halasztható, részben személyes jelenléttel, részben – ha ezt a Közgyűlés megszavazza – levélszavazatok formájában fogjuk megtartani. Ennek pontos módjáról az online Közgyűlésen fogjuk a tagtársakat értesíteni, a szavazást pedig december 21-ig lezárjuk, így Társaságunknak még ebben az évben lesz új legitim vezetősége. 

Személy szerint nagyon sajnálom, hogy a várva várt személyes találkozás elmarad, de biztos vagyok benne, hogy a szakmai munkát tovább tudjuk folytatni és kihasználva a rendelkezésre álló lehetőségeket, megvalósítjuk Társaságunk céljait. 
Tisztelettel: 


Prof. Dr. Takács István