Köszöntő

Kedves Kolléganők, Kollégák!

A Magyar Kontaktológiai Társaság ebben az évben is megszervezi az éves kongresszusát és továbbképző tanfolyamát hagyományos (személyes részvétellel) módon.

A rendezvény helyszíne: Balatonalmádi , Hungest Hotel BÁL Resort ****
időpontja: 2024. október 3-5.

Az ez évi kongresszus immár hagyományosan, egyben továbbképző program is, amelynek fő témája az eredményes kontaktológiai praxis kiépítése. További témakörök az általános kontaktológia, valamint a szaruhártya, a szemfelszín és a könnyszervek betegségei. Ezenkívül a kontaktológia más területeiről, határterületeiről bejelentett előadásokat és esetismertetéseket is szívesen fogadjuk. Elnökségünk úgy döntött, hogy a kongresszuson szereplő előadóknak részvételi díjat nem kell fizetni, a már befizetett összeget a szervezők visszautalják. A fő téma kiválasztását az adja, hogy lencseillesztéssel foglalkozókollégák a kontaktológia minden területének sajátosságaival, újdonságaival tisztába kell, hogy legyenek.

Társaságunknak a kongresszussal kapcsolatos célkitűzései most sem változnak: a legújabb tudományoseredmények ismertetésén kívül nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati tapasztalatok bemutatására is, nemzetközileg elismert kül- és belföldi előadók segítségével. A gyakorlati tapasztalatok átadására a korábbi sikeresen zajlott kerekasztal megbeszélések formáját választottuk. Ezenkívül a kontaktológia területéről származó esetismertetésekkel tesszük még színesebbé a kongresszus programját.

Külön szekció és előadások tartására kértük fel a Magyar Szemorvostársaság Cornea Társaságát, mivel a cornea és betegségeinek mélyreható ismerete a kontaktológusok számára nélkülözhetetlen. Ezenkívül a korábbi kongresszusainkon sikeresen megrendezésre került optometrista szekció szervezésétezen a kongresszuson is tovább folytatjuk. A kongresszusra lehet jelentkezni szabad előadással, és eset ismertetéssel. A kongresszus egyben továbbképző program is.

A kontaktológiai cégeknek – a korábbi kongresszusainkhoz hasonlóan – ezen a kongresszuson is szeretnénk lehetőséget adni új termékeik gyakorlati bemutatására (kipróbálással is egybekötve) a kongresszus kisebb termeiben a résztvevők kisebb csoportjainak. A cégeknek szimpózium tartására és plenáris ülésen való előadás tartására is van lehetőségük.

Társaságunk éves közgyűlését is ezen a rendezvényen szervezi meg a kongresszus második napján.

A tudományos programot társasági programokkal egészítjük ki. A kongresszus előtti estén (csütörtökön) közös vacsorát szervezünk, amely főként a baráti találkozásokra, beszélgetésekre fog összpontosítani. Másnap a bankettet „spanyol est” jegyében műsort is tervezünk, amelynek alapját az immár hagyományossá váló táncbemutató és igény szerint táncoktatás képezi.

Szeretnénk, ha a banketten résztvevők megjelenésén, ruházatán is látszódnának a spanyolos stílusjegyek. A korábbi évekhez hasonlóan, ebben az évben is díjazva lesznek, a legjobb, öltözékek. Ezek után az élőzenére helyeződik át a hangsúly, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan ugyanaz a zenekar fog biztosítani.

A továbbképzés és a kongresszus szervezési feladatainak lebonyolítására ismét a Convention Budapest Kft-t kértük fel, akikkel már sok rendezvényt sikeresen szerveztünk meg.

Remélem hamarosan találkozunk, üdvözlettel:

Dr. med. habil. Végh Mihály, Ph.D., FEBO
a Kongresszus elnöke