Köszöntő

Tisztelt Kollégák!

Az orvoslás során egyre gyakrabban találkozunk határterületekkel, melyek két vagy több orvosi diszciplínát összekapcsolnak. Egyébként is fontosnak tartjuk, hogy a szakorvosok ne „ragadjanak bent” saját specialitásuk korlátai között, időnként lépjenek ki komfort-zónájukból. A hazai és nemzetközi kongresszusokon, továbbképzéseken egyre nagyobb teret nyer a multidiszciplinaritás kérdése. Ezért merült fel, hogy alkalmanként áttekintsük a kardiológia és a reumatológia határterületi kérdéseit és útjára bocsássuk a KArdio-REumatológiai SZimpózium (KARESZ) rendezvényt. Ezért 2023. február 17-18-án Budapesten megrendezzük az első (és remélhetőleg nem utolsó) KARESZ továbbképzést. Az interdiszciplináris fórumra a kardiológusok, reumatológusok, belgyógyászok, családorvosok mellett minden érdeklődőt szeretettel invitálunk. 

A döntően továbbképző jellegű rendezvény magas színvonala érdekében a tudományos előadásokra elsősorban a hazai egyetemek és nagyobb megyei kórházak vezető szakértőit kértük fel. Ami a várható témákat illeti, áttekintjük, többek között, a kardio-reumatológia lényegét, kórélettanát, klinikai gyakorlati szempontjait, diagnosztikáját, valamint a főbb határterületi kórképeket (pl. koronáriabetegség, szívelégtelenség, ritmuszavarok, nagy- és kisvérköri hipertónia, infektív kórképek). Külön időt szentelünk a sportkardiológiának, a farmakológiai kapcsolódási pontoknak és a sürgősségi, intenzív eseteknek. A programot számos szponzorált előadás teszi még színesebbé. Ezen utóbbiak összeállításakor is kiemelt cél volt a magas tudományos érték.  

Minden érdeklődő kollégát szeretettel várunk a KARESZ-re! 
Üdvözlettel:


Dr. Szekanecz Zoltán
egyetemi tanár
a Tudományos és Szervező Bizottság elnöke
Dr. Müller Gábor
klinikai főorvos
a Tudományos és Szervező Bizottság titkáraFontosabb időpontok

Első-második értesítő elektronikus kiküldésének határideje
2022. július 15.
Kedvezményes regisztrációs díj megfizetésének határideje
2022. december 15.
I. Kardio-Reuma Szimpózium2023. február 17-18.

A szervezők segítséget kívánnak nyújtani határon túlról érkező, magyarajkú orvosoknak, akik részt kívánnak venni a rendezvényen.
A továbbképzésen való ingyenes részvételre pályázhatnak mindazok, akik szponzor híján saját forrásból finanszíroznák a részvételüket. Az így elnyert támogatás az előadásokon és a kávészüneteken való részvételt tartalmazza.
Kérjük, hogy néhány soros bemutatkozó levelét szíveskedjen elküldeni az amajor@convention.hu e-mail címe!

(Feltétel az általános orvosi diploma, pecsétszám vagy diploma nyilvántartási szám megadása.)