Köszöntő

Kedves Kolléganők és Kollégák!

2022. márciusában immár ötödik alkalommal szervezzük meg az „Időskorú Betegek Ellátása” című továbbképző tanfolyamunkat. A COVID-19 pandémia még jobban felhívta a figyelmet az időskorú betegek egészségi állapotának megőrzésére és a körükben jelentkező krónikus betegségek megfelelő kezelésére. A hazai népességünk közel egyötödét kitevő idős korosztály hatékony orvosi ellátásában jelentős szerepet játszanak a családorvosok.

A továbbképzésen az időskorban kiemelt fontosságú, igen gyakori és részben egymással szorosan összefüggő témakörrel foglalkozunk (hipertónia, diabetes, gasztroenterológia) és emellett dementia, infektológia, elhízás, urológia, telemedicina lesznek a kongresszus kiemelt témái. Természetesen a COVID-19 pandémia aktuális helyzetéről, oltásokról is hallhatnak majd előadást.

Sajnos a járványügyi intézkedések most sem teszik lehetővé a személyes találkozást, viszont mivel a tanfolyamot már kétszer is nagy sikerrel rendeztük meg online formában ezúton is biztosak vagyunk annak sikerében! A regisztráltak száma 2020-ban és 2021-ben is meghaladta az 1000 főt, ami kiemelkedően magasnak számít a virtuális térben!

A rendezvény lebonyolítása egyedi, az előadásokat három részletben tesszük elérhetővé. Március 26-án, szombaton 10 előadást nyitunk meg, hétfőn este ezeknek előadói tartanak kerekasztalmegbeszélést. Március 29-én, kedden újabb 10 előadás kerül fel, az ehhez tartozó diszkusszióra szerda este kerül sor. Március 31-én publikáljuk az utolsó szekciók előadásait, a záró kerekasztal pedig péntek este lesz. Az élő diszkussziókon a hallgatóság is tehet fel kérdéseket.

A tanfolyamot ingyenesen tesszük elérhetővé mindazok számára, akik 2022. március 26. – április 1. között vesznek részt rajta. 
A tanfolyam anyagát és a diszkussziókat IBE Prémium néven 2022. április 5. - június 30. között újra elérhetővé tesszük, de immár fizetős verzióban. A részvételi díj 15.000 Ft lesz.

Mindenkit szeretettel várunk.


Dr. Torzsa Péter
tanszékvezető egyetemi tanár
Semmelweis Egyetem ÁOK Családorvosi Tanszék
Prof. Dr. Tóth Miklós
egyetemi tanár
Semmelweis Egyetem, Belgyógyászati és Onkológiai Klinika