Köszöntő

Kedves Kollégák!

Viharos évek vannak mögöttünk és a jövőnkkel kapcsolatban a bizonytalanság ténye az egyetlen biztos pont. Emellett még az is biztos, hogy április 28-29-én Gyermekbőrgyógyász konferencia kerül megszervezésre. Nagy szeretettel és örömmel várjuk tehát a 2023-as év tavaszán a bőrgyógyász, gyermekorvos kollégákat, rezidenseket, szakdolgozókat és minden kedves érdeklődőt. 

A pénteki napon induló program első része elsősorban a szakdolgozók részére szolgál hasznos ismeretekkel. Az ország minden pontjáról várjuk az érdeklődőket. Az előadások inkább interaktív megbeszélésekből fognak állni, amely a biológiai terápiás nővérek számára fog hasznos ismeretekkel szolgálni. 

A szombati program során két izgalmas diaklinika blokk között az ország számos pontjáról hallhatunk továbbképző előadásokat „Visszatérő kérdések és új problémák a bőrgyógyászati ellátásban”.

Az érintett témák: új terápiák, új diagnózisok, krónikus betegek ellátásának új szempontjai, a társszakmákkal történő együttműködés mindennapos kihívásai, élet a COVID után.

Az esetek ismertetése akkor a legérdekesebb, ha a hallgatóság próbára teheti a saját tudását. Interaktív beteg-bemutatások során többet tanulunk, érdekesebb, izgalmasabb, tanulságosabb és egyben szórakoztatóbb is. 


Görbe tükör ☺

Nagy örömünkre előadónk, Kiss Ádám humorista lesz a jó hangulat felelőse.

„Humoros szösszenetek a mindennapjainkból”. Ezzel a szórakoztató programmal mutatjuk be, hogyan zajlik a korosodó korosztályunk és fiataljaink közötti orvosi kommunikáció, hogyan boldogul orvos / beteg egyaránt az online / COVID / EESZT / e-dokumentációs térben és hogyan próbálja mindenki megőrizni ép személyiségét, önbecsülését, világba vetett hitét. 


Gyermekbőrgyógyászok számára fontos aktualitások


  • A sok-sok munkával készült Gyermekbőrgyógyászat könyv már el is fogyott, készülünk az adatok kiegészítésére, a fotók bővítésére.
  • Az ESPD konferencia 2023-ban Malagában kerül megrendezésre https://www.espd.info
  • Az EADV Task Force for Pediatric Dermatology munkacsoporthoz is lehet kapcsolódni: https://eadv.org/about-eadv/task-forces
  • A gyermekbőrgyógyász tagság ingyenes, a weboldalon keresztül lehet jelentkezni tagnak: https://gyermekborgyogyasz.hu/
  • Elsősorban a rezidens kollégák figyelmébe ajánlom a 2023 áprilisában a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetben megrendezésre kerülő Gyermekbőrgyógyászati haladó kurzust (Avanced Fostering Course of Pediatric Dermatology). A neves gyermekbőrgyógyász professzorok (Happle, Gelmetti, Grimalt, van Gysel) és a világ több országából érkező kollégák mellett az osztály munkatársai, valamint élő betegbemutatás színesíti a programot. Az EADV honlapján keresztül lehet jelentkezni korlátozott számban.
  • Az Advanced Fostering Course for Pediatric Dermatology kurzusára nem csak külföldről lehet jelentkezni: https://eadv.org/education/face-to-face 
  • Az ISPD tagság is megfontolandó, nagyon érdekes esetbemutatásokhoz és előadásokhoz lehet kapcsolódni: https://www.ispedderm.com

Az idei „Gyermekbőr Konferencia” ismét sok meglepetést tartogat, szeretettel várjuk a téma iránt érdeklődő bőrgyógyász, gyermekgyógyász kollégákat, rezidenseket, szakdolgozókat, valamint a téma iránt érdeklődő cégeket. A konferenciára a megszokott módon a Convention honlapján keresztül lehet majd jelentkezni.Prof. Dr. Szalai Zsuzsanna