Köszöntő

Kedves Kollégák!

Szeretettel invitáljuk a kollégákat 2014. novemberében a Magyar STI Társaság XIX. Nagygyűlésére, amely egyben a VIII. Venerológiai továbbképző tanfolyam is. Vezetőségünk úgy döntött, hogy ez év őszétől Nagygyűléseinken külön figyelmet szentelünk egy-egy klasszikus nemi betegségnek, tematikusan bemutatva az adott betegség tünettanát, epidemiológiáját, kezelését. Az előadások nemcsak az elmúlt évtizedek tapasztalatait összegzik, hanem számba veszik a legújabb kutatási eredményeket is, így egyaránt hasznosak lehetnek a frissen diplomázott rezidenseknek éppúgy, mint szakorvos kollégáinknak. Idén a választásunk a syphilisre esett, így a klasszikus venerológiai előadások mellett hallhatunk a connatalis syphilisről, a syphilis laboratóriumi eredmények kiértékeléséről, a kiskorúak syphilises fertőzéseiről és a syphilises koinfekciókról is.

Igyekszünk minden évben olyan témaköröket felvonultatni, amelyek a szigorúan vett venerológiai szakma határterületének számítanak, így ebben az évben a magas kockázati csoportok STI fertőzései mellett (prostituáltak, intravénás szerhasználók), a programban helyet kaptak többek között a húgyuti infekciók, a várandósok szűrővizsgálatai, a HPV és CMV fertőzések és a proktológiai alapfogalmak is. Így reményeink szerint nemcsak a bőrgyógyászok, hanem a nőgyógyászok, urológusok, mikrobiológusok mellett a különböző társzakmák képviselői is bőven találnak érdeklődésüknek megfelelő előadásokat a Nagygyűlés alatt.

Az érdekes esetek mindig kiváló lehetőséget biztosítanak a tanulásra, így várjuk azon kollégák jelentkezését, akik szívesen vállalkoznak esetbemutatásra.


2014. február 25.

Dr. Várkonyi Viktória
a Magyar STI Társaság elnöke

Dr. Dudás Mária
a Magyar STI Társaság fõtitkára