Köszöntő

TISZTELT KOLLÉGÁK!

2016. május 26-28. között ismét Egerben, a Hotel Eger & Park szállodában kerül megrendezésre a III. Országos Foglalkozás-egészségügyi Kongresszus. 

A siófoki, és a korábbi egri I. és II. Országos Foglalkozás-egészségügyi Kongresszusokhoz hasonlóan a harmadik rendezvény célja most is a munka világában, a foglalkozásegészségügy, a munkahigiéne, a munkabiztonság területén dolgozó szakemberek, oktató intézmények, a munkáltatók, munkavállalók, érdekképviseletek számára konferencia és képzési lehetőség teremtése. A kongresszus fő célkitűzése 2016-ban is a folyamatosan változó munkakörnyezetünk kihívásainak megfelelő megoldások közös kialakítása.

Az III. Országos Foglalkozás-egészségügyi Kongresszus is munkavédelem, a foglalkozásorvostan, a munkahigiéne, a munkabiztonság területén dolgozó szakemberek egységes szemléletének és együttműködésének erősítésére törekszik.
A rendezvény programjában továbbra is kiemelkedő hangsúllyal szerepelnek a felügyeleti és hatósági szervezetekkel kapcsolatos változások. az együtt működés útjai, a munkahelyi egészségfejlesztés lehetőségei, a foglalkozás-egészségügy kapcsolata a háziorvosi rendszerrel és közreműködése a népegészségügyi megelőző programokban. 
Az előadások a mindennapi foglalkozás-orvosi gyakorlati tevékenységgel kapcsolatos problémákat, a változó jogi környezet újdonságait, és számos korszerű klinikai ismeretet tartalmaznak. Megismertetnek számos jó gyakorlati példával az egészségfejlesztés területén.

Tisztelettel hívunk és várunk tartalmas közös gondolkodásra és kellemes időtöltésre minden érdeklődő kollégát, aki részt kíván venni a munka világa problémáinak megvitatásában és megoldások kidolgozásában. 

Tisztelettel:Prof. Dr. Cseh Károly
egyetemi tanár
Semmelweis Egyetem
Népegészségtani Intézet