Köszöntő

Kedves Kolleginák Kollégák!

Nagy Lajos király 1367-ben alapította meg Pécsett az első magyar egyetemet.

Hosszas, kanyargós életút, történelem után, amit nevezhetünk többlépcsős integrációs folyamatnak is, jutottunk el napjainkig, aminek következtében létrejött a Pécsi Tudományegyetem. A PTE napjainkra az ország egyik legnevesebb tíz karral működő, világszínvonalú képzést nyújtó, regionális vezető szereppel bíró egyetemévé vált. 

Az egyetem alapításának 650. évfordulóján, MUT és a Pécsi Urológiai Klinika közös szervezésében kerül megrendezésre a Magyar Urológusok Társasága 2017 évi Nemzeti Kongresszusa. Pécs a magyar tudomány történelmének kiemelkedő helyszíne ami lenyűgözi, ugyanakkor a város mediterrán atmoszférájával épületeivel, hangulatos tereivel és teraszaival elvarázsolni képes a látogatót. 

Egy kongresszus viszont csak akkor tudja a hallgatóságot az előadótermekbe vonzani, ha minden résztvevő megtalálja a számára leérdekesebb témákat, előadásokat, posztereket. A pécsi Klinika kollektívájának sok éves rendezői, szervezői tapasztalata úgy gondolom kellő garancia a tartalmas tudományos programra, tanulságos konzultációkra. A város és környéke egyben fantasztikus háttere a jó hangulatú kulturális programoknak. 

Biztos vagyok benne, hogy a város az egyetem, mint korábban mindig maradandó, felejthetetlen élményt nyújtó rendezvény gazdája lesz.
Sok szeretettel várunk mindenkit a MUT 2017 évi Nemzeti kongresszusán Pécsett.


Dr. Buzogány István
Magyar Urológus Társaság
elnöke
Prof. Dr. Tenke Péter
Magyar Urológus Társaság
főtitkára

Dr. Szántó Árpád
Kongresszus
tudományos szervezője