Köszöntő

Kedves Kollégák!

Szeretettel hívjuk meg 2016-ban is a gyermekbőrgyógyászat iránt érdeklődő kollégákat a hagyományosan májusban megrendezésre kerülő „Gyermekbőr- Barát” rendezvényre.

A konferencián ünnepélyes tudományos ülés keretében emlékezünk meg a 10 éve elhunyt Török Éva professzorra, aki 1970-től 30 éven át vezette a Heim Pál Kórház kezdetben 50 ágyas bőrgyógyászati osztályát, megalapozva a gyermekbőrgyógyászat hazai gyakorlatát, tudományos hátterét. 

Az azóta eltelt időben is számtalan nemzetközi fórumon ismertettük a magyar gyermekbőrgyógyászok tudományos munkáját, gyógyításban elért eredményeit.


2015-ben kerek évfordulót ünnepelhetünk abban a tekintetben is, hogy a Heim Pál Gyermekkórház elődjeként működő Állami Gyermekmenhelyen 80 évvel ezelőtt jött létre az a részleg, melynek a mai bőrgyógyászati osztály a jogutódja.

Mára már a magyarországi bőrgyógyászat tudományos kutató munkája szervesen kapcsolódik az európai és nemzetközi gyermekbőrgyógyászat legújabb útkereséseihez és eredményeihez.

A konferencián az emlékezés, összegzés mellett feladatunk számos aktuális kérdéskör ismertetése is. Új irányelvek, kezelési algoritmusok, új trendek, bevezetésre kerülő gyógyszerek bemutatására is sor kerül. Köszönettel emlékezünk a rendezvényt támogató cégekre és ismét lehetőséget kaphatnak az újdonságok bemutatására.

Budapest adott helyet a 2015-ben megszervezett „Gyermekbőrgyógyászati haladó továbbképző kurzusnak: „Advanced Pediatric Dermatology EADV Fostering Course”, ahol a gyakorlati betegbemutatásoknak egyedülállóan nagy sikere volt. Ezek anyaga oly módon kerül ismertetésre, hogy a konferencia betegbemutatások blokkját megkétszerezzük, emellett az elhangzott külföldi előadók előadásanyagának összefoglalását ismertetjük a konferencia résztvevőivel. 

Az aktualitások között kell érintenünk a migráció kérdésköre által felvetődő és az egészségügy területén is megmutatkozó problémákat, hatásait a napi gyakorlatunkra. 

A konferencia megfelelő lehetőséget nyújt arra, hogy a bőrgyógyász és gyermekgyógyász szakorvosok áttekintő és széles körű ismereteket gyűjtsenek az infekciók legkülönfélébb területeiről, a legújabb sebkezelési technikákról, a krónikus betegségekről, köztük az atopiás dermatitis, a psoriasis legújabb gyógyítási lehetőségeiről, az allergológia aktuális „forró pontjai”-ról és az újonnan megismert kórképekről.


Szeretettel várunk mindenkit!!!
Dr. Szalai Zsuzsanna med.habil
osztályvezető főorvos
Heim Pál Gyermekkórház