Beköszöntő

Köszöntő

Ebben az évben 13. alkalommal kerül megrendezésre a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinikája és a Magyar Endokrinológiai Társaság közös szakmai fóruma, az Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam. Az eddigi 12 tanfolyam fő szervezője, Dr. Rácz Károly professzor úr sajnálatosan korai halála miatt ez lesz az első olyan tanfolyam, amit professzor úr részvétele nélkül kell megrendeznünk. Emlékének adózva a tanfolyamot mostantól Rácz Károly Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyamnak nevezzük.

Az eddigi évek sikeres tanfolyamainak hagyományát folytatva továbbra is a korszerű, a klinikai gyakorlatban is használható ismeretek átadását tekintjük a tanfolyam fő céljának. A gyakori betegségekre helyezzük a fő hangsúlyt e betegségek felismerése és kezelése terén, de több ritka, érdekes kórkép bemutatását is tervezzük. Az endokrinológusok mellett számítunk a családorvosok, belgyógyászok, gyermekgyógyászok, szülész-nőgyógyász szakorvosok és mindazon kollégák részvételére, akik az endokrinológia és anyagcsere betegségek iránt érdeklődnek.

Több szimpóziumot is tervezünk a korszerű kezelési lehetőségek bemutatása céljából. A tanfolyam végén, hagyományainkhoz híven tanulságos eseteken keresztül mutatjuk be az endokrinológia szépségeit.

Reméljük, hogy a Rácz Károly Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam programja megnyeri tetszésüket, és a tanfolyam résztvevőiként üdvözölhetjük Önöket.


Kollegiális üdvözlettel


Dr. Igaz PéterDr. Tóth Miklós
a tanfolyam szervezői