Beköszöntő

Tisztelt Kollégák!

Tizedik alkalommal rendezzük meg a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság és a Semmelweis Egyetem ÁOK II. sz. Belgyógyászati Klinika közös szakmai fórumát, a kétnapos Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyamot. 

A kerek évforduló önmagában nevezetes és örvendetes esemény, különösen olyan szakmai fórum esetén, amely meg kíván felelni felgyorsult világunk követelményeinek. A szervezők azzal az elhatározással állították össze a tanfolyam témáit, hogy a program a jubileumi rendezvényhez méltó színvonalon mutassa be az endokrinológia legújabb eredményeit, az endokrin betegségek diagnosztikájának és kezelésének legújabb fejleményeit és ezek gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit. A tanfolyam szervezőinek további őszinte törekvése, hogy a rendezvény az endokrinológia szakmát művelők szűkebb körén kívül a családorvosok és más társszakmák szakemberei számára is hasznos, a mindennapi munkát segítő hiteles fórumként szolgáljon.

A program összeállításakor folytatni kívántuk azt a gyakorlatot, hogy az endokrin betegségek diagnosztikájával és terápiájával kapcsolatos ismeretek legapróbb részletekig terjedő bemutatása helyett az endokrin betegségekkel kapcsolatos új ismeretek sokaságáról kapjanak átfogó képet a tanfolyamon résztvevők. A tanfolyam témáinak körét az endokrinológia határterületei közé sorolható témák is bővítik, melyek az endokrinológia univerzális jelentőségét példázzák. Mindezeken kívül a korábbi továbbképzések programjához hasonlóan érdekes és tanulságos endokrinológiai esetek megbeszélésére is sor kerül. 

Őszintén remélem, hogy a tanfolyam célkitűzései, témái és a rendezvényhez kapcsolódó kulturális esemény vonzóvá teszi a X. Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam programját és a Tisztelt Kollégák részvételükkel hozzájárulnak a jubileumi rendezvény sikeréhez.Kollegiális üdvözlettel:

Rácz Károly