Köszöntő

TISZTELT KOLLÉGÁK,

Engedjék meg, hogy tisztelettel meghívjam Önöket “III. Budapesti Kardiológiai Napok”-ra, mely 2015. november 13-án és 14-én Budapesten, az Aquaworld Resort Budapest konferenciatermeiben kerül megrendezésre.

A Budapesti Kardiológiai Napok a Magyar Kardiológusok Társaságának tudományos ülése. Társaságunk támogatásával most egy olyan háziorvosoknak, kardiológusoknak, belgyógyászoknak és más orvosoknak szóló továbbképző rendezvényt szerveztünk, mely egyfajta folytatása a korábban Budapesti Kardiovaszkuláris Szimpózium néven korábban megrendezett eseményeknek. Két ízben már részt vehettek a korábbi Budapesti Kardiológiai Napokon, amely a diabetes és a keringési betegségek közötti kapcsolatot kereste, majd pedig a keringési betegségek kezelésének életmentő vonatkozásait a “visszaadott életéveket” taglalta. Az előző két rendezvényt a hallgatóság jól fogadta, teli előadóteremben lehettünk együtt.

A tudományos nap fókuszált módon a kardiológia és társterületeinek csatlakozási pontjánál, kereszteződésében fekvő témát kíván körüljárni. Sokszor egymás mellett és nem egymásnak beszélünk, még komoly átfedéseket mutató témákban is. Ezért ezévi főtémánk az anyagcsere és a kardiovaszkuláris betegségek találkozási pontjaira fókuszál, mind a szénhidrát, mind pedig a lipidanyagcsere zavarainak kezelésére, azok újdonságaira célozva. Az elmúlt hónapokban olyan újdonságok kerültek az érdeklődés homlokterébe, melyeket minden orvosnak érdemes megismernie, hiszen forradalmasíthatják betegeink kezelését, meghosszabbíthatják életüket. Megszólal majd az invazív és a noninvazív kardiológus, a prevenciós szakember, a diabetológus, a lipidológus, az obezitológus.

Nézzék meg programunkat, mely önmagáért beszél.
Az előző Budapesti Kardiológiai Nap teljes bevételét Társaságunk elnökségének döntése alapján a határontúli kollégák vendégül látására, utazására fordítottuk a Balatonfüredi Kongresszusunkon. Mintegy 150 fő számára jelentett ez részvételi lehetőséget. Terveink szerint a III. BKN bevételeivel is ez fog történni 2016-ban.

A Magyar Kardiológus Társaság Szívalapítványa segítséget kíván nyújtani mindazoknak, akik magyar ajkú orvosok határokon innen és túl, és részt kívánnak venni a rendezvényen. Az előakkreditált továbbképzésen való ingyenes részvételre pályázhatnak mindazok, akik szponzor híján saját forrásból finanszíroznák a részvételüket. A www.mkardio.hu honlapon további részleteket találnak majd az ingyenes részvétel pályázati feltételeiről. (Feltétel az általános orvosi diploma, pecsétszám vagy diploma nyilvántartási szám megadása, előnyben részesülnek a Társaság nyugdíjas, vagy tagdíjat fizető aktív tagjai, de más orvos is pályázhat).


A rendezők és előadók nevében:


Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor
a Magyar Kardiológusok Társaságának elnöke,
a rendezvény szervezője