Beköszöntő

Kedves Kollégák!

Örömmel hívjuk meg a gyermekek egészséget szívükön viselő, a gyermek-egészségüggyel kapcsolatban lévő orvos munkatársainkat, védőnőket és szakápolókat a hagyományos tavaszi Budapesti Gyermekgyógyászati Továbbképző Tanfolyamra. Abban bízunk, hogy a számos és egyre növekvő szakmai rendezvény nem csökkenti az érdeklődést a Konferencia iránt. A tudományos és szakmai program összeállításakor arra törekedtünk, hogy figyelembe vegyük a korábbi tanfolyamok visszajelzéseit és javaslatait, adjunk teret a gyermekgyógyászat új felismeréseinek, s ugyanakkor mutassunk be olyan eseteket is, amelyek tanúságul szolgálhatnak a mindennapi munka során. A visszajelzésekből tudjuk, hogy az esetbemutatások nagyon közkedveltek, s ezért a mostani konferencia során is igyekezni fogunk érdekes és a kórisme felállításának sokrétűségét bemutató, jól dokumentált eseteket előadni az I. és II. sz Gyermekgyógyászati Klinika beteganyagából. Az esetmegbeszéléseknek hagyománya van a hazai gyermekgyógyászatban, hiszen a Magyar Gyermekorvosok Társasága éves nagygyűlésein kezdetben, a múlt század közepéig problematikus eseteket is bemutattak és megvitattak. Ezt a hagyományt újítottuk fel néhány évvel ezelőtt és folytatjuk idén is.

A konferencia szakmai tartalmát több kerekasztal megbeszélés is bővíti, ahol a téma hazai legjobb képviselői az interdiszciplinaritás jegyében, gyakorlati kérdésekre koncentrálva járják körül a témát, felkészült moderátor segítségével. Emellett összefoglaló előadásokat is hallhatunk, amelyek során az adott terület jeles szakembere ismerteti a legújabb tapasztalatokat.   A konferencia 2018. március 1-én késő délután kezdődik három „state of the art” előadással.

Budapesti Gyermekgyógyászati Tanfolyam  egyben akkreditált gyermekorvosi továbbképző konferencia is. Ezért 2018-ban is gazdag, a Semmelweis Egyetem által akkreditált program várja a csecsemő-gyermekgyógyászokat, a háziorvosokat, az iskola-egészségtannal és ifjúságvédelemmel foglalkozó szakembereket, orvostanhallgatókat és külön szeretettel hívjuk az orvosi munkában nélkülözhetetlen védőnőket és szakápolókat is.


Találkozzunk 2018. március 1-án az Aquaworld Resort Budapest Hotel konferencia helyszínén!


Prof. Dr. Tulassay Tivadar
akadémikus, egyetemi tanár
Semmelweis Egyetem,
ÁOK I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika
Prof. Dr. Szabó András
egyetemi tanár, az MTA doktora
Semmelweis Egyetem,
ÁOK II. sz. Gyermekgyógyászati Klinika